عمده‌ترين اين آلاينده‌ها شامل دي‌اکسيد کربن، دي اکسيد گوگرد، اکسيدهاي ازت، هيدروکربن‌ها، منوکسيد کربن و ذرات معلق است. آلاينده‌هاي مذکور به طور عمده حاصل سوختن سوخت‌هاي فسيلي در صنايع و خودروها بوده و برخي نيز به واسطه نشت يا عدم کنترل موثر مواد و ترکيبات شيميايي مورد استفاده در صنايع و کالاهاي مصرفي هستند.

ميزان آلودگي هوا نه تنها روي سلامت انسان تاثير مي‌گذارد بلکه خسارات زيست محيطي بسياري را نيز به دنبال دارد. به گفته زهرا الهيان عضو کميسيون امنيت ملي مجلس، ايران سالانه 8 هزار ميليارد تومان خسارت بابت آلودگي زيست محيطي به بانک‌هاي جهاني مي‌پردازد که 90 درصد اين خسارت‌ها به آلودگي هوا مربوط مي‌شود.

عمده مشکلات در زمينه آلودگي هوا مربوط به مباحث اعتباري است. به عقيده الهيان بهتر است با مديريتي صحيح به جاي پرداخت اين اعتبارات و خسارات کلان به بانک‌هاي جهاني، اين مبالغ را براي حل معضل ترافيک در کشور به کار ببريم.

به گفته اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اجراي طرح جامع ترافيک مد نظر شوراي عالي ترافيک است. وي اميدوار است در جلساتي که به همين منظور و با حضور رياست جمهوري و ساير مسئولان برگزار مي‌شود بتوان به راهکاري مشترک رسيد.

انتهای پیام/

کد خبر 1387102927